On mukavaa tavata vertainen!

Suomen HHT/Osler-yhdistys järjesti vertaistapaamisen 12.8.2023 Lahdessa. Tänä vuonna puitteet olivat tavallista juhlavammat, kun kokoonnuimme kukkien keskelle pieneen, mutta kodikkaaseen cottage garden -henkiseen kotipuutarhaan SaraGardeniin, jota on rakennettu kaksikymmentä kesää suurella intohimolla ja rakkaudella.

Mukana tapahtumassa oli kymmenisen henkilöä, sekä HHT/Oslerin tautia sairastavia että heidän omaisiaan. Henkilömäärä oli sama kuin aikaisempinakin vuosina. Mukana oli myös ensikertalaisia, ja pitkän pöydän ääressä vaihdettiin hyödyllistä tietoa ja kokemuksia samalla kun nautittiin maittavista tarjoilusta ja iloisesta seurasta! Vertaistapaamiset ovat tärkeitä. On liian harvinaista, että harvinaissairas pääsee pysähtymään sairauteen liittyvien asioiden äärelle kasvotusten toista samaa tautia sairastavan kanssa ja vaihtamaan kokemuksia ymmärtävässä ilmapiirissä. Onneksi meillä on myös Facebookissa  vertaisryhmän hht suomi (oslerin tauti) sivut, jotka ovat yksityiset ja myös siellä on mahdollista käydä keskustelua sairauteen liittyvistä asioista.

Ruokailun jälkeen oli mahdollista tehdä pieni kierros puutarhassa ja sukeltaa hetkeksi puutarhan sadunomaiseen tunnelmaan.

Vastaa