Iloista joulua!

Yhdistyksen hallitus kokoontui 15.12.21 vuoden viimeiseen kokoukseensa. Arvioimme kokouksessa kuluneen vuoden toimintaa ja totesimme, että koronahaasteista huolimatta yhdistys on edennyt vuoden 2021 tavoitteiden kanssa. Kokouksessa käsiteltiin mm. opinnäytetyönä valmistuvan potilaan HHT-tietovihkosen edistymistä ja kuultiin kuulumisia HUSin malformaatio asiakasraadista.

Kokouksen loputtua jäimme juttelemaan meidän oslerilaisten joulunvietosta. Huomasimme neljä vaaranpaikkaa ja keksimme niille ratkaisut. Vertaisten kanssa voi vakavistakin aiheista tehdä roisia huumoria:

  • Stressi, siis myös joulustressi, saa nenän vuotamaan verta. – Mutta se ei haittaa, kun joulun aikaan saa kerrankin saa luvan kanssa sisustaa punaisella.
  • Joulupukin apulaisena ollessa on vaarallista ponnistella ja kyykistellä pää alaspäin.
    – Ehkä kannattaisi varmuuden vuoksi pukeutua myös itse punaiseen tonttupukuun?
  • Terästetty glögi ja jouluherkut, varsinkin suklaa, saavat nenän aktiiviseksi. – Kannattaa panostaa myös kattaukseen ja varata lautasen viereen iso kasa kauniita servettejä ja lautasliinoja!
  • Joulusauna on vaaranpaikka nenälle. – Toisaalta veren voi kätevästi putsata iholta viileässä suihkussa. Tai jos on lunta, niin perinnetiedon mukaan sielu ja ruumis puhdistuvat erityisen hyvin, kun joulusaunan yhteydessä käy kieriskelemässä lumessa.
  • Vallan varteenotettava ja suositeltavin vaihtoehto on myös viettää levollinen, rentouttava ja rauhaisa joulu ilman paineita ja stressiä!

Iloista joulumieltä kaikille,
toivottaa Suomen HHT/Osler -yhdistyksen hallitus

Vastaa