HHT/Osler-yhdistys on mukana Toivo-vertaistukisovelluksessa

Toivo-vertaistukisovellus on ohjelma, joka tarjoaa vertaistukea ja tietoa sairastuneille, vammaisille ja heidän läheisilleen. Sovellus on kehitetty kumppanuustoimintana yhdessä OLKA-toiminnan, HUSin (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri) ja HyTe ry:n välillä.

Sovellusta voi käyttää puhelimella tai tietokoneella. Se on ladattavissa sovelluskaupoista tai sitä voi käyttää verkkoselaimella. Sovelluksen kehittäjäyrityksenä toimii Mesensei Oy. Sovelluksen kehittäjäyritys on Mesensei Oy.

Mitä sovelluksessa tehdään?

Toivo-sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää myös anonyymisti. Toivo-sovelluksen vertaistukijat ovat luotettavia, koulutettuja ja sitoutuneita vaitioloon myös sen jälkeen, kun lopettavat vertaistukijoina. Palvelu perustuu kahdenkeskiseen vertaistukeen.

Sovelluksessa on tietoa vertaistukea tarjoavista järjestöistä ja niiden tapahtumista, joten sovelluksen käyttäjän ei etukäteen tarvitse tietää, mistä järjestöstä vertaistukea voisi saada. Toivo-sovellus tarjoaa järjestöille uudenlaisen toimintaympäristön. Tarkoitus ei kuitenkaan ole korvata kasvokkain tapahtuvaa toimintaa, vaan sovellus täydentää olemassa olevia vertaistuen muotoja.

Lisätietoa: Tietoa Toivo-vertais­tukisovelluksesta • OLKA (olkatoiminta.fi)